Skip to main content
Home | Uitbreiding Shortsea netwerk CCT met nieuwe verbinding Ierland

Uitbreiding Shortsea netwerk CCT met nieuwe verbinding Ierland

De verbinding verstevigt de positie van Moerdijk als shortsea hotspot.

CCT, actief in de Port of Moerdijk, breidt uit met een eerste shortsea verbinding naar Ierland. De tweede containerhaven van Nederland slaat de handen ineen met BG Freight Line. Deze rederij begint op 8 september met een directe dienst tussen Moerdijk en Dublin. Dit betekent dat import en export van en naar Ierland binnenkort ook via scheepvaart in Moerdijk mogelijk is.

 

“Deze nieuwe stap past bij onze ambitie om te groeien als shortsea haven. Via Port of Moerdijk verbinden we het Europese achterland met tal van Europese zeehavens. We hebben al mooie kustvaartverbindingen op Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en via Oslo met de Baltische Staten en zijn trots dat we Ierland aan het rijtje kunnen toevoegen”, zegt Commercial Manager Logistics Annette van Ketel van Port of Moerdijk.

 

Veel waarde voor regio en het achterland

Koert Luitwieler, CEO BG Freight Line and Shipping Director of PeelPorts: “Wij zijn verheugd met deze nieuwe dienst waardoor de directe supply chain tussen Moerdijk en Dublin wordt gewaarborgd. We zijn ervan overtuigd dat de dienst veel waarde zal toevoegen aan zowel de lokale bedrijven in de omgeving van Moerdijk als het achterland, zoals Duitsland en Italië. In Dublin varen we op onze eigen terminal, Marine Terminals Ltd (MTL), waardoor we vertragingen in de keten zoveel mogelijk vermijden.” De nieuwe dienst doet elke donderdag Moerdijk aan voor aankomst in Dublin op zondag.

 

Versterking mogelijkheden shortsea en railoperators

CCT-directeur Luc Smits: “Door de nieuwe dienst op Ierland zijn de mogelijkheden van de bestaande shortsea en railoperators verder versterkt en kunnen de aanwezige rederijen bij elkaar containers boeken. Containers uit bijvoorbeeld Spanje kunnen nu ook via onze terminal in Moerdijk door naar Ierland. Door deze verdere samenwerking is Moerdijk een shortsea hotspot.”

Bronnen

Port of MoerdijkNieuwsblad Transport

AUTEUR

Luc Smits

Directeur
+31 (0)6 53 65 48 14
+31 (0)168 33 42 70
 

Leave a Reply