Skip to main content
 

TERMINAL

SERVICES

Veelzijdig in ladingsoorten.

Home | Diensten | Terminal Services

Terminal Services

Met ruim 1.600 meter kade en een diepgang van 9 meter is CCT Moerdijk de ideale hub voor shortsea- en binnenvaartdiensten. Ons terminalterrein is 36 hectare en ligt direct aan een aantal belangrijke snelwegen in de regio: A16, A17 en A59. Zo bent u verzekerd van het snel aanleveren en uithalen van containers. Via CCT Moerdijk kunt u alle kanten op: Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Antwerpen, Vlissingen en Rotterdam.

Op CCT Moerdijk komen wekelijks diverse internationale containertreinen aan uit Segrate (Milaan, Italië), Wroclaw (Polen) en Duisburg/Ludwigshafen (Duitsland). In combinatie met onze binnenvaartdiensten en shortsea diensten bieden wij de perfecte multimodale oplossingen voor uw continentale containerstromen. Ook kunt u via onze terminal gemakkelijk naar de deepsea containerterminals in Rotterdam en Antwerpen.

Ladingsoorten

Project lading

Elk object – ongeacht hoe groot, breed of zwaar ook – kan CCT voor u overslaan van kade naar schip en vice versa. Op de terminal in Moerdijk beschikt CCT hiervoor over twee kadekranen met een gecombineerde hijscapaciteit van 150 ton. Additionele inzet van drijvende kranen maakt bovendien ook de allerzwaarste klus mogelijk. Gekwalificeerde teams met specialisten voor de job begeleiden ieder project van A tot Z, alsof het hun eigen baby is.

General Cargo

CCT is gespecialiseerd in de overslag van staal, aluminium, steen, hout(producten) en papier. In combinatie met de inzet van modern equipment – acht verschillende kranen – krijgt elk ladingpakket general cargo steeds de juiste aandacht. Ongeacht of het om grote volumes gaat of specifieke niches. Aansluitend op de overslag van general cargo biedt CCT op de overslagterminal direct achter de kade alle ruimte voor opslag: zowel overdekt in moderne warehouses als in de open lucht.

Roro

Een eigen roro-ramp maakt stuwadoor CCT bij uitstek geschikt voor het lossen en laden van alle soorten rollend materieel. Dat geldt zowel op en af ferries als op en af binnenvaartschepen. Op de roro- terminal zijn bovendien ruime mogelijkheden voor het opstellen van roro-equipment. Ook het voor- en natransport van het rollend materieel is bij stuwadoor CCT optimaal te organiseren.

Containers

CCT is sinds 2004 uitgegroeid tot een onmisbare schakel binnen de internationale containerlogistiek. In Moerdijk komen shortsea-, binnenvaart- en raildiensten samen. Met de overname van het Alpherium heeft CCT haar containeractiviteiten versterkt. Met een overslagcapaciteit van 200.000 TEU en een oppervlakte van 54.000 m2 is Alpherium een van de grootste inland containerterminals .

Gasinspectie

Ter bescherming van mens en milieu is iedere ontvanger verplicht zich vooraf te vergewissen of in een container eventueel schadelijke gasconcentraties aanwezig zijn. Stuwadoor CCT biedt op haar containerterminals via partners alle faciliteiten voor het uitvoeren van deze gasinspecties. De logistieke keten ondervindt zo min mogelijk hinder. Gasinspecties gebeuren ‘on the spot’, analyses direct hierna in een mobiel laboratorium. Met moderne middelen is vervolgens zo nodig veilig, snel, efficiënt en vooral ook milieuvriendelijk ontgassen mogelijk.

Manager Operations

Jordy Verkuijlen

Beveiliging Moerdijk & Alphen aan de Rijn

 

CCT voldoet volledig aan de ISPS-code van de International Maritime Organisation. Het gehele terminalcomplex is omgeven door hekken en wordt 24/7 beveiligd door middel van een uitgebreid camera-volgsysteem. Alle warehouses en kantoren zijn bovendien voorzien van aparte alarminstallaties.